Генштаб подав запит на мобілізацію до 500 000 людей, - Зеленський

Генштаб подав запит на мобілізацію до 500 000 людей, - Зеленський

Генеральний штаб Збройних сил України та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подали запит президенту Володимиру Зеленському на мобілізацію 450-500 тис. людей. Як заявив глава держави під підсумкової пресконференції, для підтримки цього рішення він потребує більше аргументів. 

"На Ставці вони запропонували мобілізувати додаткових 450-500 000 людей. Це дуже серйозна цифра. Я сказав, що мені потрібно більше аргументів, аби підтримати цей напрямок, тому що це питання перш за все людей. По-друге, це питання справедливості, оборонозданості і фінансів. Що стосується людей, то мені потрібна конкретика, що буде з мільйонною армією, що буде з тими хлопцями, які вже два роки кожного дня там захищають нашу державу", - сказав він. 

За словами Зеленського, Геншаб нині працює над комплексний планом, який окрім мобілізаційних заходів включатиме зокрема питання ротацій та відпусток. 

"Я поки що не побачив там демобілізації, хоча я вважаю, що це питання №1. Це питання справедливості щодо наших воїнів, їм дуже важко там, я дуже хочу, щоб наше військове керівництво розуміло всі ці виклики. Ми не можемо втратити найсміливіших людей... якшо ми говоримо про додаткову мобілізацію ми повинні знайти і демобілізаційні процеси і це має бути виконано предметно, з конкретикою і великою повагою до воїнів", - сказав глава держави. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міноборони повідомили, що стосовно підходів до мобілізації та вручення повісток в Україні нічого не змінюється. 

Головне