Генсек ООН засудив “розширення близькосхідного конфлікту”, але не згадав Іран

Генсек ООН засудив “розширення близькосхідного конфлікту”, але не згадав Іран

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш після атаки Ірану на Ізраїль виступив із заявою, в якій засудив  “розширення близькосхідного конфлікту”, водночас в його заяві не згадується Іран, який випустив по Ізраїлю 181 балістичну ракету. 

“Це має припинитися. Нам абсолютно потрібне припинення вогню”, - заявив Гутерріш. Про це пише The Times of Israel.

Як відомо, Увечері 1 жовтня Іран завдав потужного ракетного удару по території Ізраїлю. В ЦАХАЛ заявили, що в результаті атаки було випущено 180 балістичних ракет, більшість з яких були перехоплені.

Ізраїльські ВПС, в результаті масованого удару не постраждали - літаки, системи ППО та управління повітряним рухом країни наразі працюють нормально. Водночас зафіксовані "окремі" влучання в центральній частині Ізраїлю та ще кілька на півдні країни. Повідомляється про двох постраждалих у Тель-Авіві. 

Як писав “Ми-України” раніше, США підтвердили свою участь у збитті іранських ракет, скерованих на Ізраїль, зокрема їхні есмінці випустили близько десяти ракет-перехоплювачів проти іранських повітряних цілей.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.