Генсек ООН все-таки поїхав до росії на саміт БРІКС, - ЗМІ

Генсек ООН все-таки поїхав до росії на саміт БРІКС, - ЗМІ

Генсек ООН Антоніу Гутерреш здійснює неанонсований візит до Казані, де 22-24 жовтня проходить саміт країн БРІКС. Інформацію про його участь підтвердив заступник речника ООН Фархан Хак. Про це пише "Голос Америки". 

За словами представника ООН, такі візити є звичною практикою - Гутерреш відвідує зустрічі організацій, що об'єднують впливові держави, як це було раніше в Південній Африці. Особливу вагу цьому саміту надає той факт, що країни БРІКС представляють близько половини світового населення.

У рамках заходу генсек проведе низку двосторонніх зустрічей, де планує обговорити ситуацію в Україні, секторі Гази та питання вільного судноплавства в Чорному морі.

Відповідаючи на критику щодо візиту Гутерреша на запрошення путіна, Хак наголосив, що генсек планує також відвідати Україну, а його позиція щодо російської агресії залишається незмінною.

Нагадаємо, міністерка фінансів США Джанет Єллен повідомила, що наступного тижня її відомство запровадить "нові потужні санкції" проти третіх країн, які допомагають росії у її агресії проти України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати продовжать посилювати обмеження на експорт російського зрідженого природного газу, щоб скоротити фінансові можливості Кремля для ведення війни в Україні.

Головне