Генсек НАТО заявив, що терористична загроза в Європі є реальною

Генсек НАТО заявив, що терористична загроза в Європі є реальною

Головний посадовець Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг назвав реальною терористичну загрозу в Європі. Відповідну оцінку він озвучив під час інтерв'ю італійському телеканалу Tg2, пише інформагентство Adnkronos.

Генсек НАТО при цьому зазначив, що про безпосередню загрозу військового нападу на країни в Альянсі не йдеться.

"Але існує постійна небезпека, загроза терористичних атак", - наголосив він.

Столтенберг додав, що Альянс співпрацює з партнерами на Близькому Сході і в Північній Африці, Йорданією, Тунісом, "щоб допомогти їм краще контролювати свої кордони і обмінюватися інформацією".

В інтерв'ю він також наголосив, що не можна недооцінювати росію. Столтенберг наголосив, що російський військово-промисловий комплекс спроможний забезпечити ЗС рф боєприпасами, з цим агресору також допомагає і Північна Корея. За словами очільника Альянсу, ще один фактор, який сповільнює український прогрес у війні, полягає у тому, що російське керівництво не жалкує своїх бійців і щедро жертвує ними у бойових діях.

Нагадаємо, Столтенберг напередодні заявив, що лише Україна може вирішувати, з ким та коли їй вести переговори про мир. При цьому він додав, що Північноатлантичний альянс повинен надати Україні всю допомогу, яка посилить позицію Києва на таких переговорах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, реальна ситуація на полі бою показала, що корейські снаряди, які використовує російська армія, дуже неякісні і нищать артилерійські установки загарбницьких військ.

Головне