Генсек НАТО Рютте підтвердив присутність військ КНДР в росії

Генсек НАТО Рютте підтвердив присутність військ КНДР в росії

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив, що північнокорейські війська залучені у Курській області.

Про це він заявив на брифінгу 28 жовтня, передає Суспільне.

За його словами, цн є значною ескалацією конфлікту.

"Сьогодні я можу підтвердити, що північнокорейські війська були направлені до росії й що північнокорейські підрозділи були розгорнуті в Курській області. Розгортання військ з КНДР є значною ескалацією у справі проти цієї країни, щодо її тривалої участі в незаконній війні росії й це є черговим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і небезпечним розширенням війни, яку веде рф", - наголосив генсек НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого очікувати Україні та світу від допомоги, яку надає КНДР "братній" росії

Він зазначив, що НАТО продовжувжить підтримувати Україну, союзники вже обговорюють додаткову військову допомогу Києву.

"Союзники України в НАТО будуть надалі боротися за свободу України. Сьогодні ми говорили про додаткову військову підтримку. Ми активно закликаємо союзників і наших партнерів з Індо-Тихоокеанського регіону бути залученими до цієї ситуації. Сьогодні це є одним з ключових пунктів нашої розмови з міністром Умєровим", - сказав він.

Водночас Рютте закликав росію і Північну Корею негайно припинити ці дії, адже, на його думку, таке посилення військових зв’язків становить загрозу як для безпеки в Європі.

За його даними, Пхеньян вже передав росії мільйони боєприпасів і балістичних ракет. В обмін на це російський диктатор Володимир Путін забезпечує Північну Корею військовими технологіями.

"Це підкреслює важливість того, щоб демократії стояли разом, відстоюючи наші цінності і протистоячи спільним викликам безпеки", - зауважив Рютте.

Він додав, Путін вже втратив у війні проти України понад 600 000 солдатів убитими або пораненими. Лише за минулу добу ЗСУ ліквідвали 160 окупантів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, НАТО і Південна Корея обговорять присутність військових КНДР в Україні.

Головне