Генсек НАТО попередив про ескалацію у разі відправки військ КНДР до України

Генсек НАТО попередив про ескалацію у разі відправки військ КНДР до України

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що у випадку, якщо Північна Корея вирішить відправити свої війська до України для підтримки росії, це може суттєво загострити конфлікт.

Про це повідомляє Reuters.

Рютте зазначив, що ситуація значно ускладниться, якщо КНДР вступить у війну, підтримуючи російські сили. Він також наголосив на важливості тісної співпраці НАТО з Південною Кореєю у сфері оборони. Ці питання були обговорені під час зустрічі з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем, з акцентом на взаємозв’язок безпеки між Євроатлантичним і Індо-Тихоокеанським регіонами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестра Кім Чен Ина публічно пригрозила Україні та Південній Кореї

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що є інформація про підготовку двох військових підрозділів із Північної Кореї до 6000 військових у кожній бригаді, які воюватимуть проти ЗСУ.

"Було кілька доповідей головкома Сирського про ситуацію на нашому фронті та про перспективи на найближчий час. Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї - можливо, навіть дві бригади по 6 тисяч осіб. І це виклик", — сказав він.

Також, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що перші підрозділи військових із Північної Кореї можуть прибути до Курської області вже 23 жовтня.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у ЄС знову почались розмови про відправку європейських військових до України.

Головне