Гендиректор найбільшої ракетної корпорації рф отримав підозру

Гендиректор найбільшої ракетної корпорації рф отримав підозру

Генеральний директор найбільшої ракетної корпорації рф "Тактичне ракетне озброєння" Борис Обносов отримав підозру за сприяння збройній агресії рф.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, Обносов входить до близького оточення президента рф Володимира Путіна. Він також очолює найбільший підсанкційний холдинг країни-агресорки, який займається виробництвом крилатих ракет та керованих авіаційних бомб. Промислові обсяги такого озброєння постійно надходять до російських військових для війни проти України.

У СБУ нагадали, що з 24 лютого 2022 року росія тільки крилатими ракетами Х-101 і Х-555 завдала понад 140 ударів по цивільній інфраструктурі та енергетичних об’єктах України. Для таких обстрілів загарбники використовують й інше озброєння з корпорації Обносова, а зокрема:

  • ⁠крилаті та протикорабельні ракети П-800 "Онікс", Х-22, Х-32 та Х-59;
  • ⁠керовані авіаційні бомби серії КАБ-500 та КАБ-1500.

Крім того, за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення Борису Обносову було присвоєно звання героя росії за участь у підготовці до війни проти України.

Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни). Тривають комплексні заходи, які стосуються також того, аби оголосити Обносова у міжнародний розшук.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України завершила спеціальне досудове розслідування щодо колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Головне