Гарріс випереджає на 2% Трампа у ключовому штаті, - опитування

Гарріс випереджає на 2% Трампа у ключовому штаті, - опитування

Віце-президент Камала Гарріс набирає 49% серед ймовірних виборців у Пенсільванії, випереджаючи Дональда Трампа на 2%.

Про це повідомляє видання Рolitico.

Опитування, проведене двопартійною командою AARP показало, що Гарріс має підтримку 49% ймовірних виборців, тоді як Трамп набирає 47%, а 2% підтримують інших кандидатів. При цьому 3% опитаних ще не визначилися.

Це перше опитування AARP у штаті після оголошення про те, що президент Джо Байден вибуває з перегонів, результати свідчать про покращення шансів демократів. 

У квітневому опитуванні Байден поступався Трампу на п’ять процентних пунктів. Варто зазначити, що Гарріс перевершує Байдена серед виборців віком від 18 до 49 років, тепер випереджаючи його на 14 пунктів, тоді як серед незалежних виборців вона має перевагу в дев’ять пунктів.

За попередньою інформацією, у Гарріс є проблеми з підтримкою серед старших виборців. Вона програє Трампу на сім балів серед виборців 65 років і старше, в той час як Байден поступався лише на один бал. 

Республіканець Боб Ворд підкреслив, що саме старші виборці є найзначнішою часткою електорату, і їхня підтримка є критично важливою.

Економічні питання, такі як інфляція, ймовірно, стоять за перевагою Трампа серед старших виборців. Серед виборців від 50 років, які вважають ці проблеми головними, Трамп має перевагу в 54 пункти.

“Опитування AARP опитало 1398 вірогідних виборців, у тому числі 470 ймовірних виборців віком від 50 років. Похибка серед загальних ймовірних виборців становить плюс-мінус чотири відсоткові пункти. Для виборців віком від 50 років це плюс-мінус 3,5 відсоткових пункти”, - зазначило видання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кандидати на посаду віцепрезидентів США, Джей Ді Венс від Республіканської партії та Тім Волз від Демократичної партії, провели дебати на телеканалі CBC News.

Головне