Гарріс провела перший передвиборчий мітинг і випередила Трампа в опитуванні

Гарріс провела перший передвиборчий мітинг і випередила Трампа в опитуванні

Камала Гарріс, чинна віцепрезидентка США та можлива претендентка на президентське крісло від демократів, започаткувала свою передвиборчу кампанію першим публічним зібранням. Про це повідомляє видання Reuters.

"Я бралась за злочинців усіх видів: хижаків, які знущалися над жінками, шахраїв, які обкрадали споживачів, шахраїв, які порушували правила заради власної вигоди. Тому почуйте мене, коли я скажу: Я знаю тип Дональда Трампа", — каже Гарріс у виступі.

Віцепрезидентка Гарріс провела виступ у Вісконсині перед аудиторією близько 3000 осіб. У своїй 17-хвилинній промові вона різко критикувала свого опонента-республіканця Дональда Трампа, протиставляючи свій досвід колишнього прокурора його статусу засудженого.

Гарріс окреслила низку ліберальних цілей, обіцяючи у разі обрання сприяти розвитку профспілкового руху та протидіяти збройному насильству.

Особливу увагу вона приділила захисту репродуктивних прав - темі, що непокоїть республіканців після того, як Верховний суд США, до якого входять троє призначених Трампом суддів, скасував федеральне право на аборт у 2022 році.

Нагадаємо, голова Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку після резонансного інциденту з замахом на Дональда Трампа. Це рішення стало результатом жорсткої критики та тиску з боку законодавців обох партій. Президент США Джо Байден її заяву прийняв, інформує Білий дім.

Як писали "Ми-Україна" раніше, віцепрезидентка Камала Гарріс зібрала 81 мільйон доларів протягом перших 24 годин після оголошення її кандидатури на пост президента США. Її передвиборча кампанія назвала це рекордом.

 

Головне