Харків та область готові до зими на 80%, - Синєгубов

Харків та область готові до зими на 80%, - Синєгубов

Місто Харків та область готові до опалювального сезону 2023-2024 на 80%. Втім, ця зима буде важкою.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Готуємося за планом, вже на рівні 80% якщо брати область і місто Харків. Звичайно ми реагуємо на ті виклики, які у нас є – це відновлення помешкань. Застосовуємо індивідуальні рішення щодо опалення. Наприклад, у місті Ізюм – модульні котельні, оскільки одна центральна котельня зруйнована повністю, яка опалювала 70% міста. Ми маємо застосовувати точкові рішення, неординарні, однак вони дозволяють опалювати один або декілька багатоповерхових житлових будинків, щоб люди цю зиму провели з опаленням", - сказав він.

За його словами, минулого опалювального сезону в Ізюмі цього не було.

Крім того, уряд спрямував близько 3 млрд грн, в пріоритеті – житловий фонд.

"Наразі у нас все йде у штатному режимі. Ми розуміємо, що ворог буде продовжувати бити по нашій критичній інфраструктурі, по енергосистемі. Зима буде важкою", - сказав Синєгубов.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна накопичила достатньо газу для проходження зими.

Станом на 19 вересня загальний обсяг природного газу в підземних сховищах (ПСГ) сягнув 14,7 млрд кубометрів.

"Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка — важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни", — сказав Галущенко.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в СБУ озвучили дані слідства щодо удару по Костянтинівці.

Головне