Хандогій: Якщо великі держави НАТО підтримають вступ України в Альянс, ніхто вже не заблокує цей процес

Хандогій: Якщо великі держави НАТО підтримають вступ України в Альянс, ніхто вже не заблокує цей процес

Якщо великі держави будуть одностайно підтримувати ідею вступу України в НАТО, то навряд якісь менші країни будуть ставити палки в колеса і заперечувати такому рішенню. Таку думку висловив президент Української Асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій в ефірі "Ми-Україна".

"Є невеликі країни, які здатні заблокувати таке рішення всередині НАТО, зокрема, Угорщина, ми всі це знаємо. Але мені здається, що з Угорщиною, от бачите, запрошення нашого Президента на саміт у Вільнюсі Угорщина не заблокувала, хоча вона кілька разів вже заявляла про те… Насправді, якщо великі держави, Сполучені Штати, Велика Британія, Франція, Німеччина будуть одностайно підтримувати ідею вступу України, то уже навряд чи знайдеться якась країна в Європі, особливо після перемоги, завершення війни з російською федерацією, яка насмілиться ставити палки в колеса цьому процесу", - висловив свою думку Хандогій.

Також він наголосив, що Україні не варто боятися ПДЧ.

"Для України отримання ПДЧ буде точкою неповернення. Це буде єдиний формальний документ, який чітко визначить наше майбутнє в НАТО. Якщо ми так багато просунулися в плані досягнення стандартів, то наш цей шлях в ПДЧ буде дуже короткий. Але ПДЧ буде дуже важливим формальним сигналом того, що НАТО уже не просто бачить Україну, а робить до цього якісь конкретні кроки", - пояснив Хандогій.  

Як повідомляли “Ми-Україна”, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг переконаний, що Україна стане членом НАТО. Станеться це, за його словами, у довгостроковій перспективі

Раніше, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак запропонував Київський безпековий договір як проміжний етап до вступу в НАТО. Також Україна очікує від НАТО більш чіткого сигналу про те, коли вона буде членом Альянсу.

Головне