Галущенко: Прогнози ООН щодо відключень електроенергії взимку не мають аргументів

Галущенко: Прогнози ООН щодо відключень електроенергії взимку не мають аргументів

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пережити зиму 2024-2025 років без систематичних відключень електроенергії, якщо російські війська не завдадуть серйозних пошкоджень ключовим енергетичним об'єктам.

Про це він заявив на форумі "Енергія бізнесу 2024", організованому редакцією Forbes у Києві.

Галущенко також спростував нещодавні прогнози ООН про тривалі відключення електроенергії, за якими, за оцінками організації, можливі перебої від чотирьох до 18 годин на добу. Міністр наголосив, що ці розрахунки не мають достатніх обґрунтувань.

"Ми викликали їхніх представників, щоб зрозуміти, звідки взялися такі дані. Виявилося, що реальних аргументів немає", — зазначив Галущенко.

За словами міністра, відключення світла взимку, можуть бути через аварійні ремонти, але вони не носитимуть системний характер.

Також міністр підкреслив важливість протиповітряної оборони для захисту енергоінфраструктури України, зокрема після серпневої атаки росії касетними ракетами по підстанціях "Укренерго".

Нагадаємо, місто Родинське Донецької області залишається без світла вже три тижні. Відомо, що в населеному пункті також не працює водопостачання та мобільний зв'язок.


Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів енергетичних об'єктів у поточному році. Росіяни загалом застосували понад тисячу засобів ураження - дронів та ракет різного типу, в тому числі балістики.

Головне