“Гвардія наступу”: в МВС почалось формування штурмових бригад для деокупації територій

“Гвардія наступу”: в МВС почалось формування штурмових бригад для деокупації територій

В Міністерстві внутрішніх справ оголосили про початок створення штурмових бригад “Гвардії наступу”. Їх формування має на меті підсилити Сили оборони України та сприяти визволенню українських територій, тимчасово захоплених російською армією. 

Про це розповів в.о. голови відомства Ігор Клименко. 

“Рішення створити штурмові бригади було прийнято нашими працівниками, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей в такі підрозділи. Тому було прийнято рішення, що всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об'єднати в такі бригади”, - зазначив він. 

“Гвардія наступу”: хто може вступити до штурмових бригад 

За словами Клименка, кістяк нових підрозділів складатимуть діючі співробітники Національної Поліції, Держприкордонслужби та Нацгвардії. Він додав, що долучатись до участі люди будуть виключно на добровільних засадах.

"В першу чергу – це люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже і у 2022 році. Частина з них поранена. Підрозділи будуть складатися виключно з добровольців", - зазначив Клименко.

Як вступити до штурмових бригад "Гвардії наступу"

Для виступу до штурмових бригад “Гвардії наступу” необхідно подати заявку на на сайті storm.mvs.gov.ua. Там же можна обрати бригаду, в якій хоче служити людина.

Інший варіант - скористатись “гарячою лінією” або надіслати заявку через ЦНАП.

"Записатися можна онлайн, заповнивши анкету і протягом години передзвонить оператор і проконсультує, у який рекрутинговий пункт прийти, їх по Україні вже понад 140. Також кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження він зараховується в ту бригаду, яку він вибрав», - розповів Клименко.

Чи збережуться пільги в членів "Гвардії наступу"

В МВС зазначили, що для всіх бійців, які долучаться до участі в штурмових бригадах чинні пільги та соцгарантії збережуться. У відомстві обіцяють і гідну зарплатню. 

“Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Всі пільги та соціальні гарантії зберігаються, крім того, ми пропонуємо достойну зарплату. Також ми пропонуємо можливість отримати професію в навчальних закладах МВС", - розповів Клименко.

Спершу членів "Гвардії наступу" відправлять на навчання, яке триватиме кілька місяців, а тоді вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України викрила та заблокувала корупційну схему, яку організувало керівництво Сумської обласної військової адміністрації. Зокрема, йдеться про заступника голови Сумської ОВА Олега Клеменчукова та т.в.о. начальника Департаменту капітального будівництва Сумської ОВА Олега Чунаєва. Відомо, що чиновники присвоювали державні кошти, які виділені регіону на відбудову інфраструктури, яка постраждала під час обстрілів росіян.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.