ГУР отримав розвідкомплекс "Мара" для роботи в тилу ворога

ГУР отримав розвідкомплекс

Аеророзвідка ГУР МО показала новий розвідкомплекс "Мара", який отримала у своє розпорядження днями.

Комплекс українського виробництва, який може працювати на низьких висотах і в умовах поривчастого вітру, складається з шести дронів (три основних і три запасних) та антени для керування польотами. Вартість комплексу складає 2 827 639 гривень.

Його загальна вага складає близько 20 кг: два дрони з наземною станцією управління та антеною вміщуються у валізу. Такі розміри дозволяють операторам "Мари" швидко розгортатися і мати максимальну мобільність - розвідкомплекс не потребує додаткового транспорту.

"Оскільки "Мара" може перебувати у повітрі до 90 хвилин і має достатню стійкість до ворожої РЕБ, ці "літаки" ефективно працюють у тилу ворога", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українські розробники показали свою нову розробку - підводний дрон "Марічка". Серед переваг – непомітність. Вони невидимі для багатьох радарів, а отже і знищити їх буде дуже складно. Апарат може долати великі відстані – понад 1000 км та знаходитись в режимі очікування, зберігаючи енергію для удару. І найголовніша перевага полягає в тому, що "Марічка" є можливість знищення опор мостів та берегові укріплення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міноборони допустило до експлуатації у Збройних силах України дрон SAKER SCOUT зі штучним інтелектом. Система за допомогою просунутої оптики самостійно розпізнає і фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої) негайно передаючи інформацію в командний пункт для прийняття відповідного рішення. Це нівелює ризики “людської помилки”, оскільки око оператора не завжди здатне вловити усі нюанси.

Головне