Гуменюк: Росіяни вже б'ю по Україні "шахедами" своєї збірки

Гуменюк: Росіяни вже б'ю по Україні

Окупанти вже почали використовувати "шахеди" власної збірки для ударів по Україні. Про це розповіла голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, про те, що дрони саме російського виробництва свідчить маркування на них.

"Те, що на залишках тих "шахедів", які були знайдені після останніх атак, були вже маркування до прикладу кирилицею, говорить про те, що виробництво в них вже російське", - розповіла Гуменюк.

Також вона додала, що на південні регіони України окупанти зазвичай запускають "шахеди" зі східного узбережжя Азовського моря. Проте кілька разів запуск здійснювався і з окупованого Криму.

"Вони використовують для пусків декілька маршрутів і намагаються використати особливості ландшафту для того, щоб приховати свої пересування", - зазначила Наталія Гуменюк.

Як повідомляли "Ми-Україна", росіяни вже наступного року можуть запустити завод з виробництва “шахедів”. Попередньо відомо, що Іран надаватиме росії всі матеріали, що необхідні для будівництва заводу з виробництва БПЛА.

Головне