Гуменюк: Росіяни використовують дрони для ударів по місцям скупчення людей

Гуменюк: Росіяни використовують дрони для ударів по місцям скупчення людей

Наталія Гуменюк розповіла, що на Херсонському напрямку і на прифронтових територіях росіяни використовують дрони для ударів по місцям скупчення людей.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Гуменюк в ефірі національного марафону "Єдині новини".

За її словами, на Херсонському напрямку і безпосередньо на прифронтових територіях ворог активізує повітряний спосіб атак. Зокрема, вони використовують і тактичну авіацію, і дрони. При цьому це ударні дрони, які можуть переносити осколкові боєприпаси.

Гуменюк наголосила, що такі боєприпаси російські війська намагаються скидати на місця скупчення людей, де видається гуманітарна допомога, де збираються гуманітарні штаби або люди просто прямують з роботи додому.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська у суботу, 23 вересня, скинули з безпілотника вибухівку, яка впала на місцевого жителя Миколаївки Херсонської області. Як зазначається, вибухівка впала на 78-річного чоловіка. Внаслідок вибуху він дістав важкі поранення, розповіли в ОВА. Зокрема, мешканець населеного пункту втратив частину руки. Також він має поранення грудної клітини, відкритий перелом та кровотечу.

Головне