Гуменюк: Росіяни можуть накопичувати ракети для подальших атак на Україну

Гуменюк: Росіяни можуть накопичувати ракети для подальших атак на Україну

Російські окупаційні війська можуть накопичувати крилаті ракети для подальших масованих обстрілів України. Про це розповіла керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, ймовірно, що агресор наразі знижує використання крилатих ракет з морського базування, щоб накопичити їх більше для масованих атак на країну.

Так, росія не відмовляється від своїх намірів, наголосила Гуменюк. Країна-агресорка буде й надалі тиснути та атакувати Україну. Таким чином ворог не тільки має перевагу в повітрі завдяки своїм літакам, але і має запаси ракет, які маж здатність поновлювати. Очільниця пресцентру зазначила, що міжнародні санкції досі не працюють так, щоб повністю заблокувати виробництво російських ракет для обстрілів України.

Вона також додала, що крилаті ракети "Калібр" це високоточна зброя. Саме їх країна-терористка часто використовує для завдання ударів по критичній інфраструктурі. Через це зниження активності використання цих ракет може означати, що незабаром атаки "Калібрами" можуть поновитися.

Нагадаємо, роботу енергооб’єкта, що був пошкоджений внаслідок чергового масованого ракетного обстрілу російської федерації у четвер, 21 вересня, було відновлено. Тепер він вже працює у штатному режимі. Про це розповіли в "Укренерго". При цьому зранку того ж дня зафіксовали короткострокове відключення високовольтної повітряної лінії в Дніпропетровській області.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що енергетичний терор розпочався не вчора, а вже триває останні два тижні. Він розповів, що Україна поки цього не відчула, адже в цьому опалювальному сезоні вона краще готова до нового етапу енерготерору з боку російських терористів.

Головне