Гуменюк: росія вивела у Чорне море більше бойових кораблів

Гуменюк: росія вивела у Чорне море більше бойових кораблів

У Чорному морі окупанти збільшили присутність бойових кораблів до 15. Про це повідомила очільниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони і оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Корабельне угруповання ворога досить потужне - це 15 кораблів на бойовому чергуванні, серед яких три ракетоносії - два надводних, один підводний. Вчора посилено це угруповання, і це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас у напрузі", - зазначила вона.

За її словами, надводні кораблі можуть бути не споряджені через знищення вантажу з ракетами.

"Незважаючи на те, що надводні кораблі можуть бути не споряджені, оскільки джанкойський вантаж все ж таки не дістався пункту призначення, підводний човен - досить потужна небезпека. Хоча на підводному човні лише чотири ракети, але вони високоточні і можуть бути застосовані по особливо важливих об’єктах", - наголосила Гуменюк.

Також вона додала, що наявність ракетоносіїв означає можливу готовність до ракетного удару за різними напрямками.

Нагадаємо, що у Чорному морі корабельне угруповання складається з восьми кораблів російської федерації. Певний запас “Калібрів” окупанти мають, тому ракетна небезпека залишається високою.

Як писав “Ми-Україна” раніше, росія вивела у Чорне море 17 кораблів серед яких чотири – ракетоносії. Загальний залп може сягати 28 “Калібрів”.

Головне