Гуменюк: Ранкові вибухи в Севастополі можуть бути провокацією окупантів

Гуменюк: Ранкові вибухи в Севастополі можуть бути провокацією окупантів

Керівниця прес-центру Сил оборони півдня Збройних сил України Наталія Гуменюк заявила, що ранкові вибухи в Севастополі у неділю, 16 липня, можуть бути провокацією російських окупантів.

Про це Гуменюк розповіла в ефірі національного марафону "Єдині новини". За її словами, росіяни часто не мають можливості виправдати свої дії. Або навпаки, аби переконати цивільних в окупації в їхній нібито безпеці, ворог навмисно створює "бойову картинку".

"Зокрема, вони дуже реагують на повідомлення в інформаційному полі. Тобто, побачивши такі міцні заяви головнокомандувача (Валерія Залужного, - ред), окупанти цілком здатні забезпечувати такі провокації", - додала речниця.

Нагадаємо, у поки що окупованому росіянами Криму від ночі лунають вибухи в Севастополі.

“Інформації офіційної ніякої нема, тому, що у них там вибухає не можу наразі сказати. Як зазвичай, мабуть, куріння в невстановлених місцях”, – зазначив речник Військово-морських сил ЗС України Дмитро Плетенчук.

Як відомо, місцеві жителі окупованого півострова скаржаться на гучні вибухи в районі Севастополя. Так званий “губернатор” міста Михайло Развожаєв рано вранці повідомив, що то нібито була “атака ворожих БпЛА". Згодом він традиційно відзвітував про  про “збиття” одного безпілотника та “придушення” силами радіоелектронної боротьби – ще п’ятьох. Пізніше додав, що росіяни нібито збили ще один “ворожий дрон”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому російськими військами Луганську у неділю, 16 липня, пролунали вибухи. Після цього над містом почав здійматися дим. Водночас про вибухи повідомляють і в окупованому росіянами Бердянську Запорізької області.

У тимчасово окупованому Маріуполі також зранку, 16 липня, гриміли потужні вибухи. 

Головне