Гуменюк: Продовжуємо знищувати ворога на лівобережжі Херсонщини і вибивати його з позицій

Гуменюк: Продовжуємо знищувати ворога на лівобережжі Херсонщини і вибивати його з позицій

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла, що ЗСУ продовжують знищувати ворога на лівобережжі Херсонщини. Вони вибивають його з позицій.

Про це вона розповіла в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За словами Гуменюк, ворог чіпляється, адже перед ним поставили таке завдання.

"Мінус 23 окупанти за минулу добу, мінус чотири їх танки, РСЗВ, станція РЕБ та один човен. Ми намагаємося позбавити ворога тих потужностей, якими він міг би захищати лівий берег", - зазначила вона в ефірі.

Нагадаємо, повернення Силами оборони України “вишок Бойка” призвела не тільки до сильного морального удару по окупантах, але й до позбавлення їх потужностей на морі.

“Морально для них це дуже великий удар, тому що це підкреслило, що Сили оборони можуть просуватися і морем також, і підходити дуже небезпечно близько до тих територій, які вони окупували і які поки що вважають своїми”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, другим аспектом є позбавлення російських окупантів потужностей, які вони використовували завдяки цим вишкам. Загарбники переважно розміщували там розвідувальну та радіолокаційну апаратуру для викриття надводної обстановки та збору даних.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла, що росіяни навряд чи відновлять десантний корабель та підводний човен у Севастополі. Вони були пошкоджені 13 вересня. За її словами, таким чином відновити десантний корабель та підводний човен окупантам наразі немає де. Відновлення їх потребує доволі великих виробничих потужностей.

Головне