Гуменюк пояснила, чи можуть росіяни висадити десант у Придністров'ї

Гуменюк пояснила, чи можуть росіяни висадити десант у Придністров'ї

Російські військові не зможуть висадити свій десант на території Придністров'я. Цього не дадуть зробити Україна чи країни НАТО.

Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Висадка десанту в Придністров'ї неможлива апріорі, адже для цього необхідно перетнути повітряний простір або країн НАТО, або безпосередньо України. Ну хто ж їм дозволить! Ті сили, які зараз там зосереджені на території Придністров'я, швидше за все, з глибоким подивом спостерігають за повідомленнями про їхню потужність, які поширює російська пропаганда", - пояснила Гуменюк.

За словами начальниці прес-центру, наразі українські військові розуміють, що в разі спроби росіян десантуватися у Придністров'ї, відсіч буде надзвичайно потужною. Вона також зазначила, що зараз сили нашої країни зосереджені на кордоні відповідно до тієї загрози, яка гіпотетично ймовірна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони росії звинуватило Україну у підготовці “озброєної провокації” у Придністров’ї. У росії пообіцяли “уважно відстежувати” ситуація на кордоні України з Придністров’ям та “реагувати на будь-які зміни ситуації”. Втім уряд Молдови спростував цю інформацію.

Молдова також розпочне процес денонсації низки угод, підписаних у рамках Співдружності Незалежних Держав. Анулюватимуться лише ті угоди, які несумісні із зобов’язаннями Кишинева, взятими для вступу до Євросоюзу. Міністр закордонних справ Молдови Ніку Попеску стверджує, що вихід із цих угод пов’язаний із тим, що вони “не актуальні, або не працюють, або не застосовуються, або йдуть на шкоду Молдові”.

Головне