Гроші на дрони Київ виділятиме з бюджету на укриття

Гроші на дрони Київ виділятиме з бюджету на укриття

Гроші, які київський міський голова Віталій Кличко пообіцяв виділити з місцевого бюджету виробникам дронів, залучатимуть з резервоного фонду. Гроші виділятимуть з бюджету на укриття. Про це повідомила депутатка Київради Ксенія Семенова.

Це означає, що дрони фінансуватимуть за рахунок коштів, які мали спрямувати на ремонти укриттів та на подолання наслідків обстрілів. У результаті - з бюджетів на резонансні будівництва, проти яких виступили містяни.

"Це не буде перекидання з розв‘язки чи аквапаркінгу. Це буде з резервного фонду, гроші з якого мали йти на укриття і на ліквідацію прильотів. Тепер до кінця року схрестимо пальці в надії на ППО" – пише депутатка.

На думку Семенової, агрумент про спрямування коштів на оборону може стати для посадовців "відмовкою", щоб не виконувати інші нагальні міські функції, як-от створення інклюзивної інфрастуктури в місті.

Голосування за виділення коштів виробникам дронів із міського бюджету має відбутися на позачерговому засіданні Київради упродовж тижня.

Президент Володимир Зеленський у зверненні 20 липня закликав місцеві ради використовувати ресурси бюджетів "справедливо й правильно": "Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога".

Невдовзі після цього міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що за пів 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку й оборону та планує виділити ще. Він додав, що місто "надасть максимальну підтримку" виробникам дронів: приміщення, пільги – і що нові інфраструктурні проєкти зараз не планують.

Як писав “Ми-Україна”раніше, дороги і стадіони за десятки мільйонів, барабани в укриття або пісок на пляжі в столиці. Влада у містах продовжує дивувати замовленнями на багатомільйонні закупівлі. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.