Громов: Загарбники активно готуються до оборони Криму

Громов: Загарбники активно готуються до оборони Криму

Російські загарбники активно готуються до оборони тимчасово окупованого Криму. Вони завершують будівництво фортифікаційних споруд і не тільки.

Про це розповів начальник Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов в інтерв'ю "Укрінформу".

"У тимчасово окупованому Криму противник активно готується до оборони: практично завершене будівництво фортифікаційних споруд на півночі півострова, створюється система протидесантної оборони на північно-західному та західному узбережжі Криму для запобігання можливій висадці морських десантів Сил оборони України", - пояснив Громов.

За словами начальника, наразі немає точних даних щодо втечі родин російських військових з Криму. При цьому слід очікувати великого напливу людей, які намагатимуться покинути Крим після наближення українських воїнів до Перекопського та Чонгарського перешийків.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що перемога України у війні означатиме відновлення територіальної цілісності держави станом на 1991 рік. При цьому він наголосив, що поки не буде повністю деокуповано Крим, війна не закінчиться. І хоча наразі Україна зосереджена на звільненні півдня та сходу, кінцевою метою є звільнення Криму, додав Президент. Разом з тим він відповів на питання, чи є сценарій, за якого мир може бути без Криму.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що майбутнє тимчасово окупованого Криму може бути вирішальним питанням у війні росії проти України. Водночас Олаф Шольц у відповідь на вимоги чітко окреслити перспективи членства на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі заявив, що в разі вступу України до НАТО не повинно бути невирішених прикордонних конфліктів.

Головне