Грецію охопили масштабні лісові пожежі (фото)

Грецію охопили масштабні лісові пожежі (фото)

Протягом вівторка, 18 липня, у Греції спалахнули ще дві нові лісові пожежі, тепер з вогнем борються у трьох різних місцях.

Про це повідомляє Kathimerini.

Рятувальники намагаються приборкати стихійне лихо біля міста Дервенохорія, на північ від Афін. Там осередок пожежі набільш небезпечний. Крім того, існують і інші пожежі в країні: у районі міста Куварас в Аттиці, а також у районі міста Лутракі на березі Коринфської затоки.

В районі Кувараса і Кератеа ситуація суттєво покращилася після застосування спецлітаків, частково відновили рух на дорогах, які перекривали. 

Біля Лутракі пожежу вночі взяли під контроль, але вранці вогонь знову почав розгоратися. Пожежники намагаються зупинити просування фронту пожежі до населених пунктів.

Близько 30 будинків вже постраждали, також отримав опіки поліцейський, який рятував родину і їхню собаку. 

Близько 1200 дітей у літньому таборі та мешканців реабілітаційного центру були евакуйовані через чергову лісову пожежу.

Близько 135 пожежників з 50 пожежними машинами, 40 солдатів і 13 літаків були задіяні для гасіння пожежі, яка змусила поліцію перекрити частину шосе і порушила залізничне сполучення.

Лісові пожежі часто трапляються в Греції влітку, втім, суха зима створила небезпечні умови.

Нещодавно переобраний прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, який перебуває на саміті лідерів у Брюсселі, заявив, що його постійно інформують про пожежі, які він також пов'язує зі зміною клімату. Він закликав громадян дотримуватися правил цивільного захисту.

Грецька метеорологічна служба попередила про високий ризик пожеж цього тижня, коли країна оговтується від першої великої літньої спеки.

Прогнозується, що друга хвиля спеки накриє середземноморську країну пізніше цього тижня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Черкащині через займання комбайна згоріло 20 га пшениці.

Головне