Греція знову продовжила захист для українців

Греція знову продовжила захист для українців

У Греції оголосили про подовження дії в країні статусу тимчасово захисту для громадян України. Він діятиме ще щонайменше пів року - до 4 березня наступного року, йдеться у повідомленні грецького Міністерства міграції та притулку.

В уряді погодилися продовжити дію посвідок на проживання за тимчасовим захистом українцям, у яких вони завершилися 4 вересня. Їх пролонгація відбуватиметься в автоматчиному режимі, а відтак звертатись до уповноважених органів задля їх оновлення потреби немає.

Так само країна і надалі надаватиме захист громадянам Україні, які до 4 березня 2023 року вперше перетинатимуть грецький кордон.

На відповідне рішення уряду Греції відреагував омбудсман Дмитро Лубінець.

"Мною, як Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини вітається рішення, що стосується продовження тимчасового захисту громадянам України, котре підтверджує підтримку українського народу з боку уряду Греції", - зазначив він.

Лубінець нагадав, що українські громадяни зі статусом тимчасового захисту мають доступ до держмедицини та освіти, а також право на отримання тимчасового житла у пункті прийому в Сінтікі.

Нагадаємо, наприкінці серпня ЗМІ дізналися, що Греція збирається cкасувати дію контракту з росією на обслуговування зенітно-ракетних комплексів Тор-М1 і Оса-АКМ. Країна, ймовірно, планує передати їх через треті країни в Україну.

Усього на озброєнні військових сил та повітряно-космічних сил Греції перебувають 21 одиниця самохідних зенітних ракетних комплексів Тор-М1, а також 38 самохідних комплексів Оса-АКМ з дальністю стрільби 10−12 км.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати оголосили про намір надати Києву 522 мільйони доларів на посилення енергоінфраструктури. При цьому 100 млн доларів з вказаної суми українська сторона отримає лише після того, яки виконає низку умов.

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.