Греція подовжила дію захисту для українських біженців

Греція подовжила дію захисту для українських біженців

Греція подовжила дію тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2024 року. Попередній шестимісячний термін закінчився 4 вересня.

Про це повідомила пресслужба Міністерства міграції та притулку Греції.

"Згідно з ухваленим рішенням, термін дії посвідок на проживання за тимчасовим захистом, які закінчилися 4 вересня 2023 року, автоматично продовжується ще на шість місяців", — йдеться в повідомленні відомства.

Дозволи на тимчасове проживання, які раніше вже отримали українці, не потребуватимуть оновлення. Також Греція продовжить надавати тимчасовий захист українцям, які в’їжджатимуть до країни вперше до 4 березня 2024 року.

Загалом Греція надала прихисток 25 тис. українським біженцям. Вони мають доступ до державної медицини та освіти. Крім того, вони мають право на тимчасове житло у пункті прийому у Сінтікі.

Нагадаємо, нідерландські муніципалітети організують понад тисячу додаткових місць для біженців з України. Відомо, що центральні пункти прийому біженців у Амстердамі та Утрехті переповнені. Зазначається, що відповідне рішення було ухвалене за підсумками консультацій між державним секретарем Міністерства юстиції та безпеки Еріком Ван дер Бургом та Радою безпеки Нідерландів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Греція cкасує дію контракту з росією на обслуговування зенітно-ракетних комплексів Тор-М1 і Оса-АКМ. Країна, ймовірно, планує передати їх через треті країни в Україну. Міністр оборони Греції Нікос Дендіас у секретному документі зазначив, що нових контрактів на закупівлю запчастин та обслуговування ЗРК малої дальності не буде. Документ просочився у медіа через парламент країни.

Головне