Готував спецпризначенців рф з тактичної медицини: засудили жителя Одеси

Готував спецпризначенців рф з тактичної медицини: засудили жителя Одеси

Мешканця Одеси було засуджено до 11 років позбавлення волі за пособництво агресору. Він готував російських солдатів та спецпризначенців з тактичної медицини.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора в Telegram-каналі. Як зазначається, за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури жителя Одеси визнано винним у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

"Встановлено, що у 2019 році громадянин України переїхав на постійне місце проживання до Московської області рф. Маючи військову освіту, він увійшов до особового складу російського університету спецназу, де займав посади інструктора та керівника медичного напряму", - йдеться в повідомленні.

Це є найбільшим у рф військовим центром підготовки спецпідрозділів з питань професійної, тактико-спеціальної направленості під патронатом керівника Чеченської республіки.

З початку повномасштабного вторгнення росії чоловік навчав добровольців, військовослужбовців та спецпризначенців Росгвардії бойовим навичкам, методам рішення бойових завдань, прийомам надання першої меддопомоги, евакуації поранених бійців з поля бою.

При цьому на особистій сторінці у російській забороненій соцмережі та на відеохостингу YouTube чоловік поширював пости і відеоролики. Вони переважно були на тему тактичної медичної підготовки для збройних формувань держави-агресора із написом: "Своих не бросаем".

Пособник росіян відкрив розрахунковий рахунок для збору коштів на навчання, лікування, обмундирування та екіпірування російських військовослужбовців, які задіяні у бойових діях проти України.

Крім того, він розміщував публікації із закликами здійснити грошовий вклад у перемогу військових рф над ЗСУ. Його засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування строком на 10 років.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, інформаторка росії, яка “полювала” на бойові дрони українських військових під Авдіївкою і Бахмутом, проведе за ґратами 12 років.

Головне