Готував ракетний удар по електропідстанціям на Тернопільщині: СБУ затримала ще одного ворожого агента

Готував ракетний удар по електропідстанціям на Тернопільщині: СБУ затримала ще одного ворожого агента

Співробітники Служби безпеки України викрили російського агента ФСБ в Тернопільській області. Він збирав інформацію про розміщення об’єктів критичної інфраструктури та особливості їхньої роботи на території західних регіонів.

Про це повідомила прес-служба відомства в Telegram-каналі. Як зазначається, насамперед зловмисника цікавили локації і технічні характеристики місцевих електропідстанцій.

"Отримані відомості він планував передати ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по українських об’єктах енергетики. Втім, співробітники СБУ завадили цим планам – своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали на спробі передачі окупантам розвідданих з власного смартфона", - йдеться в повідомленні СБУ.

Зрадником виявився мешканець Кременецького району Тернопільщини, якого російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення в Україну. Чоловік мав прокремлівські погляди, про що неодноразово писав у соціальних мережах.

"Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місцезнаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати. Як комунікацію з ФСБ використовував спеціально створений Телеграм-канал", - пишуть у прес-службі.

Під час обшуку у зловмисника вилучено телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала російського агента, який коригував удари по Харкову.

Головне