Голову ДСНС Сергія Крука звільнили з посади

Голову ДСНС Сергія Крука звільнили з посади

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергія Крука звільнили з посади. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

“Уряд ухвалив рішення про звільнення Сергія Крука з посади Голови ДСНС. Виконання обов’язків Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій покладено на заступника керівника Служби Володимира Демчука”, - йдеться в повідомленні Клименка.

За його словами, внутрішня перевірка в ДСНС вже завершена.

“За її результатами будуть прийняті додаткові кадрові рішення. Державна служба з надзвичайних ситуацій працює в штатному режимі”, - наголосив глава МВС.

Нагадаємо, апеляційна палата Вищого антикорупційного суду остаточно відмовилася відсторонити від посади очільника Тернопільської обласної ради Михайла Головка, якого спіймали на хабарі. Також у прокуратурі зазначили, що стосовно очільника Тернопільської облради продовжує діяти запобіжний захід у вигляді застави із покладенням процесуальних обов’язків, визначених слідчим суддею.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань оголосило підозру п’ятьом посадовцям ДСНС, через дії яких 18 січня 2023 року в авіакатастрофі загинуло керівництво МВС. За даними ДБР, посадовці ДСНС порушили правила безпеки польотів гелікоптера. У результаті літальний апарат впав у Броварах 18 січня 2023 року.

“Слідство встановило, що посадовці допустили відверті порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей”, – йдеться в повідомленні.

Головне