Голова ОПУ провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад у новому форматі 

Голова ОПУ провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад у новому форматі 

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів розширене засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад. До заходу долучилися представники територіальних громад регіонів України, першим із яких стала Херсонщина.

Під час засідання голова ОПУ наголосив, що Конгрес має працювати ефективніше і дійти до кожної області та кожної громади, щоб почути проблеми та потреби кожного регіону України. З цією метою і був ініційований новий формат засідання. Щоб члени президії Конгресу та запрошені учасники мали змогу безпосередньо поспілкуватися з представниками територіальних громад регіонів України. Розпочали його з Херсону, адже Херсонська область зазнала величезних руйнувань через ворожі обстріли та внаслідок підриву рф Каховської ГЕС.

Під час засідання було запропоновано:

  • зосередити першочергову увагу на питаннях екологічної ситуації та відновлення водопостачання на деокупованій території Херсонщини;
  • прискорити буріння нових свердловин;
  • прискорити ремонт та будівництво водогонів. 

Також на засіданні обговорили питання відновлення житла та соціальної інфраструктури в регіоні.

"Ми маємо розв’язувати всі питання разом. Держава максимально допомагатиме. Але належна організація процесу – за місцевою владою. Безгосподарність і зловживання розцінюватимуться як зрада. Ні на мить не забуваймо: у нас іще триває війна", – наголосив Єрмак.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який долучився до засідання, висловив переконання, що такий формат президії Конгресу дуже практичний і корисний. 

Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, зі свого боку, наголосив, що у регіоні унаслідок підтоплення зруйновано або пошкоджено понад 3200 об’єктів. Державну допомогу виплачено понад 13,5 тис. жителів Херсонщини на суму більш як 60 млн грн, з обласного бюджету допомогу отримали понад 1 тис. громадян, ще 1 тис. – із місцевого бюджету.

Як повідомляли "Ми-Україна", в Україні правоохоронні органи зафіксували понад 101 тисячу воєнних злочинів, вчинених державою-агресором росією. 

Головне