Глава МЗС Польщі назвав політику України "шкідливою" та "образливою"

Глава МЗС Польщі назвав політику України

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Збігнєв Рау на тлі нещодавньої зернової суперечки назвав політику України "шкідливою" та "образливою".

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter. За його словами, порівняння Польщі та росії, до яких нібито вдаються українські політики, є "вкрай образливими" для польського суспільства.

Рау зазначив, що вони ведуть до "глибокого переосмислення польської свідомості" щодо України та українців. При цьому це відбувається як колективно, так і індивідуально.

"У тих самих домівках, де ми спонтанно приймали українських біженців, за столами, де слухали розповіді про їхню долю, сьогодні ми дивуємося, як можна в одному ряду згадувати поляків і росіян, які кривдять українців", - наголосив він.

Глава польського МЗС також нагадав, що Польща, як і Україна, століттями була жертвою російського імперіалізму. При цьому польський народ зазнавав в 1939 році зґвалтувань, пограбувань, депортацій та розстрілів так само, як український народ в 2022 році.

Допомога Україні від уряду, як підкреслив політик, "стала можливою завдяки співчуттю та симпатії до України майже кожної польської родини". Він додав, що нинішня політика України є для Польщі "не тільки шкідливою і болючою, а передусім образливою".

За словами Рау, його країна вірить в перемогу України та не буде стояти осторонь, але заявив, що "не дозволить торгувати стосунками з Польщею в ім'я приватних статків і чужих інтересів, ворожих Польщі та Україні".

"Потрібна буде титанічна робота, щоб відновити довіру польського суспільства до доброї волі української влади", - резюмував він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в уряді Польщі прокоментували заяву президента України Володимира Зеленського про те, що у ситуації з зерном дехто в Європі “допомагає готувати сцену для московського актора”. В уряді Польщі не вважають польсько-українську суперечку щодо збіжжя торговельною війною між країнами.

Головне