Глава МЗС Фінляндії: Україна сама визначить умови для миру, не треба тиснути

Глава МЗС Фінляндії: Україна сама визначить умови для миру, не треба тиснути

Глава Мінстерства закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що Україна сама визначить умови для миру. Не треба тиснути на країну.

Про це повідомила телерадіокомпанія Yle. На думку Валтонен, яка вже півтора місяця очолює зовнішньополітичне відомство Фінляндії, Захід робить усе можливе для припинення війни. Він підтримує Україну "рішуче, переконливо і наполегливо".

За словами міністерки, те, який зрештою матиме вигляд довгоочікуваний мир, має бути визначено самою Україною.

"Особливо наразі дуже важливо, щоб на Україну не чинився тиск з жодного боку", – зазначила міністерка.

Вона нагадала, що Україна є визнаною в усьому світі суверенною державою, яка має право на територіальну цілісність і свою оборону.

"За тією ж логікою Україна зможе визначити, коли вона буде готова до мирних переговорів або, можливо, до миру", – каже Валтонен.

Нагадаємо, Фінляндія у четвер, 6 липня, анонсувала новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійде також зенітне озброєння. При цьому це буде вже 17-те постачання військової техніки в Україну, зокрема зенітне озброєння та боєприпаси. З оперативних причин і для забезпечення того, аби доставка досягла місця призначення, докладнішу інформацію про зміст допомоги, спосіб доставки або його розклад опубліковано не буде.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прикордонники України та Фінляндії почали співпрацю у сфері прикордонної безпеки. На онлайн зустрічі перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Нікіфоренко та начальник фінської прикордонної охорони Пасі Костамоваара обговорили плани співробітництва. Також йшлося про графік візитів та роль ДПСУ в системі оборони України.

Головне