Гільдія досягла домовленості з асоціацією студій та припинить 146-денний страйк сценаристів

Гільдія досягла домовленості з асоціацією студій та припинить 146-денний страйк сценаристів

Профспілка сценаристів Голлівуду уклала попередню трудову угоду з великими студіями. Очікується, що це завершить їхні страйки.

Про це пише Reuters.

Гільдія сценаристів США WGA розглядає угоду щодо нового трирічного контракту, яку студії називають "кращою та остаточною пропозицією". 

Ця Гільдія представляє інтереси 160 000 кіно- і телеакторів, каскадерів та інших.

Гільдії та Альянс продюсерів кіно та телебачення, що представляє основні та найбільші кіностудії США, не змогли досягти домовленості щодо нових трирічних трудових контрактів. Профспілки представляють інтереси понад 170 тисяч учасників. Востаннє «подвійний» страйк відбувався у 1960 році.

За даними видання Financial Times, страйк сценаристів у Голлівуді обійшовся економіці Каліфорнії в 5 мільярдів доларів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, кабінет міністрів спрямував 21,8 мільярда гривень грантових коштів, отриманих від японського уряду, на проекти відновлення України.

Ці кошти були виділені в рамках двох грантових угод, підписаних між Урядом України та JICA у березні та квітні 2023 року. Крім того, уряд затвердив Порядок використання цих грантових коштів.

Основні напрямки використання цих коштів включають відновлення критичної інфраструктури, забезпечення базових потреб громадян, транспортні проекти, гуманітарне розмінування, підтримку енергетичної системи, відновлення галузей сільського господарства, охорони здоров’я та освіти.

Головне