Герус: Україні потрібні плавучі електростанції, вони вирішать проблему дефіциту генерації в енергосистемі

Герус: Україні потрібні плавучі електростанції, вони вирішать проблему дефіциту генерації в енергосистемі

Плавучі електростанції для України - це значна потреба, адже вони дозволять вирішити проблеми з енергопостачанням в регіонах. Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" заявив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус.

"Фактично, це ті ж самі електростанції, які просто є плавучими. Вони можуть пришвартуватися до берега, під'єднатися до енергосистеми, енергомереж і далі видавати електроенергію, працюючи або на газу, або на іншому виді палива", - заявив Герус.

При цьому він наголосив, що Україні такі електростанції дуже потрібні.

"Їх також можна віднести до категорії малих електростанцій, до такої малої розподіленої децентралізованої генерації. Тому, безумовно, що це буде плюсом. Це буде плюсом, перш за все, щоб вирішити якісь регіональні проблеми і подолати регіональні дефіцити", - зазначив Андрій Герус.

Він запевнив, що Комітет з питань енергетики робить все можливе, щоб отримати плавучі електростанції для України.

"Нам дійсно це потрібно. Тому що в Україні на сьогоднішній день є дефіцит генерації і на півдні, якщо ми говоримо про Одеську область. Або біля Одеської області, там такі проблеми є, тому там такі електростанції точно потрібні", - пояснив Андрій Герус.

Нагадаємо, після серії масованих ракетних атак рф по Україні ситуація в енергосистемі нашої країни досить важка. Переважна більшість регіонів України живуть з постійними відключеннями світла. Найбільш непроста ситуація наразі спостерігається в Одеській області - напередодні там сталася аварія на підстанції, яку раніше обстріляли окупанти.

Як повідомляли "Ми-Україна", турецька компанія Karpowership підписала меморандум про намір поставити в Україну плавучі електростанції потужністю 500 МВт.

Плавучі електростанції - чим будуть корисні для України
Україна розраховує отримати плавучі АЕС

Головне