Герасим'юк: За рік в Україні вбито понад 100 журналістів, це більше, ніж у всьому світі

Герасим'юк: За рік в Україні вбито понад 100 журналістів, це більше, ніж у всьому світі

В Україні за рік загинуло понад 100 журналістів, тобто більше, ніж в усьому світі. Про це заявила голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"Журналісти з Криму перебувають в російському полоні досі, є багато викрадених, є зниклі, багато втрат ми фіксуємо. З початку війни, напевно треба рахувати не лише за останній рік, а вже дев’ять років, як триває ця війна. Ця цифра постійно зростає. І коли у нас фіксується за рік вбитими понад 100 журналістів, то у всьому світі ця цифра менша", - зазначила Герасим'юк.

https://weukraine.tv/olga-gerasym-yuk-zakon-pro-media-ta-propagandu-rf-v-ukrayini/

Також вона додала, що всі журналісти, які висвітлюють війну в Україні, є бійцями інформаційного фронту.

"Якщо про те, скільки пішло в бій журналістів, то я би сказала, що кожен журналіст, який сьогодні у студії, який сьогодні у тих місцях, ось ми слухали нашу колегу на Харківщині, кожен хто сьогодні в ефірі - це боєць інформаційного фронту. Я думаю, що коли ми переможемо, ми цей стрій наш порахуємо. Поки що Національна рада лише вручила свої нагороди за професійну мужність понад півсотні журналістів з 26 компаній", - зазначила голова Нацради.

Як повідомляли "Ми-Україна", російські журналісти більше не мають членства у Міжнародній федерації журналістів. Відповідне рішення ухвалив Виконавчий комітет МФЖ.

Головне