Генштаб: У Запорізькій області росіяни відмовляються воювати через значні втрати

Генштаб: У Запорізькій області росіяни відмовляються воювати через значні втрати

Через значні втрати на фронті у Запорізькій області приблизно 20 російських окупантів відмовляються виконувати бойові завдання.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому звіті на сторінці у Facebook. Як зазначається, на тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати противника в живій силі, у підрозділах російських окупаційних військ збільшилась кількість відмов від участі у бойових діях.

"Так, в районі населеного пункту Розівка Запорізької області, близько 20 російських військових відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях", - йдеться в повідомленні.

Після цього інциденту усіх "протестувальників" взято під варту та переміщено до будівлі Розівського районного суду.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов оцінив хід контрнаступу Сил оборони України.

“Контрнаступ триває. Загалом, скажімо так, він відбувається. Успіх буде, але пізніше”, – сказав він.

Керівник ГУР МО також нагадав, як росія упродовж багатьох місяців намагалася захопити Бахмут.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний поінформував голову Об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі про перебіг контрнаступу ЗСУ. Під час телефонної розмови Залужний розповів Міллі, що наступальні дії українських військових досить активні.

Також Валерій Залужний обговорив з американським генералом актуальні потреби українського війська в озброєнні та боєприпасах. Це потрібно, аби мати можливість продовжувати визволення української території від російських окупантів.

Головне