Генштаб: У Новій Каховці росіяни виганяють людей з осель для облаштування баз

Генштаб: У Новій Каховці росіяни виганяють людей з осель для облаштування баз

У тимчасово окупованій Новій Каховці в Херсонській області росіяни виганяють людей з будинків, аби облаштувати там свої бази.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні на сторінці у Facebook. Як зазначається, російські окупанти в місті масово виселяють усіх людей, які проживають вздовж берега Дніпра.

"В місті Нова Каховка Херсонської області, російські окупанти безжально масово виселяють усіх місцевих, які проживають вздовж берега Дніпра, з власних помешкань разом з дітьми на вулицю. Оселі мирних громадян України займають військові підрозділи загарбників", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за попередньою інформацією, у Новій Каховці та Каховці російські загарбники вимкнули мобільний зв’язок та дротове кабельне інтернет з’єднання. Таким чином вони намагаються унеможливити фіксацію та оприлюднення злочинів російських військ.

Нагадаємо, російські окупаційні війська створює фейкові журналістські організації. Зокрема, створили так званий осередок “союзу журналістів росії” в тимчасово захоплених районах Запорізької області.

“Це фейкове журналістське товариство, яке потрібно ворогу задля координації пропагандистів й створення ілюзії, що на ТОТ існують місцеві медіа. Очолив запорізький осередок росіянин Сергій Корабельніков з Омська”, – йдеться в публікації Центру нацспротиву.

Як зазначається, з початку окупації загарбники заявили про створення на захоплених територіях мережі так званих “нових медіа”. Вони координуються самими ж росіянами. Обличчям “медіа” стали набрані з вулиці без досвіду роботи колаборанти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо російської федерації наносить мінометні удари по Новій Каховці. Після цього загарбники розповідають місцевому населенню, що це зробили Збройні Сили України.

Головне