Генштаб підрахував, скільки ракет росія випустила за рік по Україні

Генштаб підрахував, скільки ракет росія випустила за рік по Україні

З початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року росія випустила майже п’ять тисяч ракет по території України.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу.

"Загалом від початку повномасштабної збройної агресії російськими окупаційними військами по об’єктах на території України завдано майже 5 тис. ракетних і майже 3,5 тис. авіаційних ударів", - заявив Громов.

За його словами, загарбники завдали майже 1,1 тис. ударів із застосуванням безпілотників. Він також додав, що через початок "високоточного ракетного голодування" російські війська використовують протикорабельні крилаті ракети повітряного базування Х-22, так звані "вбивців авіаносців", для знищення житлових будинків українців.

Впродовж лютого українські військові збили шість літаків ворога, два гелікоптери рф, 80 крилатих ракет і 84 дрони російських окупантів.

Крім того, Громов наголосив, що плани Кремля не змінилися. Ворог намагається захопити ключові міста Донецької області, а до літа - захопити Луганщину та Донеччину повністю. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що з кожним новим ракетним обстрілом російського війська по території України залп стає все меншим, а часові проміжки між такими атаками довшають. Виробництво ракет у рф не встигає за потребами армії. У цілому за місяць вони виробляють інколи 20, інколи 22 ракети типу “Калібр”.  За словами керівника ГУР, наростити виробництво ракет росіяни нині також не мають змоги. 

Головне