Генпрокурор показав президенту Південної Кореї місця воєнних злочинів росіян в Бучі

Генпрокурор показав президенту Південної Кореї місця воєнних злочинів росіян в Бучі

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль, який 15 липня перебуває в Україні з офіційним візитом, відвідав Бучу. Там Генеральний прокурор Андрій Костін показав йому місця, де російські окупанти катували, розстрілювали та гвалтували українців.

"Сьогодні ми відвідали Бучу, щоб на власні очі побачити наслідки людожерської тактики росії, спрямованої на знищення мирних українців. За 33 дні окупації Бучі тут були вчинені всі види воєнних злочинів. Серед них — катування, розстріли цивільних та евакуаційних колон, сексуальне насильство", - сказав Костін.

Генпрокурор висловив вдячність південнокорейському лідеру за тверду позицію, підтримку нашої країни на міжнародні арени та просування української формули миру.

Костін під час спільної з Юн Сок Йолем поїздки до Бучі наголосив на тому, що російський режим має бути притягнутий до відповідальності за усі злочини, скоєні на українській землі.

"Найефективніший спосіб досягти цього — Спеціальний трибунал щодо злочину агресії", - підкреслив він.

Як відомо, на початку липня Парламентська асамблея ОБСЄ схвалила резолюцію щодо створення спецтрибуналу для притягнення росії до відповідальності за скоєні в Україні воєнні злочини. Створення відповідного трибуналу для рф вже підтримали щонайменше 37 країн світу.

Минулого місяця засновник спеціального трибуналу ООН зі злочинів у Сьєрра-Леоні, юрист міжнародного права Девід Крейн в інтерв'ю "Ми-Україна" розповів, що відбір суддів для міжнародного спецтрибуналу для президента рф Путіна буде суворим.

Головне