G7 укладе рамкову угоду про кредит на 50 млрд доларів для України цього року

G7 укладе рамкову угоду про кредит на 50 млрд доларів для України цього року

Найближчими місяцями країни G7 укладуть рамкову угоду про надання Україні кредиту, який обслуговуватиметься за рахунок доходів від заморожених активів рф. Про це повідомив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні.

За його словами, міністри G7 провели зустріч з цього питання і їм вдалося досягти значного прогресу в технічних та юридичних аспектах кредиту.

"Я впевнений, що ми зможемо укласти угоду до жовтня. Під жовтнем я маю на увазі рамки", - уточнив він.

Кредит у розмірі 50 мільярдів доларів буде обслуговуватися за рахунок надходжень від активів російського Центробанку на суму близько 300 мільярдів доларів, заморожених на Заході.

Також агенство додало, що хоча серед G7 і немає одностайної підтримки конфіскації російських активів, проте є згода на можливість використання прибутку, який приносять активи.

Нагадаємо, уряд Угорщини нещодавно розкрив інформацію про отримання кредиту в розмірі 1 мільярда євро від трьох китайських банків, при цьому кошти угорська сторона отримала ще у квітні 2024 року. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на офіційні джерела в Будапешті.

Як писали "Ми-Україна" раніше, урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA попереджає про нову хакерську атаку, спрямовану на викрадення поштових акаунтів українців. Зловмисники створили фішинговий сайт, який імітує популярний поштовий сервіс UKR.NET, пише Держспецзв'язку.
 

 

 

Головне