Тренер збірної України Андрій Шевченко закликав світ підтримати ініціативу з повернення депортованих дітей

Тренер збірної України Андрій Шевченко закликав світ підтримати ініціативу з повернення депортованих дітей

Напередодні вирішального матчу української збірної з Бельгією на Євро-2024, Андрій Шевченко закликав підтримати ініціативу Президента України Володимира Зеленського з повернення депортованих дітей, Bring Kids Back UA.

У своїх соцмережах, президент Української асоціації футболу розповів про 20 тисяч викрадених росією українських дітей та закликав світ приєднатися до ініційованого Президентом України плану дій по їхньому поверненню. 

“Підтримуйте ініціативу Bring Kids Back UA: говоріть про українських дітей, депортованих росією. Давайте зробимо цю місію такою ж об’єднуючою, як футбол, і повернемо дітей додому”, - закликав Шевченко.

У рамках асоціацією футболу та Bring Kids Back UA активізація під час Євро-2024 включатимуть марші підтримки та цифрові флешмоби, які спрямовані на залучення уваги до проблеми депортації українських дітей.

Спільно з міжнародними партнерами Україна продовжує боротьбу за повернення і захист прав цих дітей, що стали жертвами війни.

Зокрема, 21-го червня фанатський корпус Національної збірної України з футболу пройшов Маршем на підтримку місії Bring Kids Back UA у Дюссельдорфі, а за день до цього футболісти Національної збірної України з футболу приєдналися до креативного цифрового флешмобу в Інстаграмі.

Ініціатива має на меті привернути увагу до необхідності реалізації пункту чотири Формули миру щодо повернення всіх полонених і депортованих, що включає в себе і повернення викрадених росією дітей до їхніх сімей та українського суспільства.

Станом на зараз відомо про 388 повернених дітей, інші залишаються в полоні. В рамках ініціативи створено Центр захисту прав дитини, запущено портал "Діти війни" та інформаційну кампанію “Викрадені голоси”, видано книгу та організовано виставки “Living the War”.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на тлі загострення ситуації в Донецькій області, місцева влада оголосила про ініціювання примусової евакуації дітей разом з їхніми батьками або законними представниками з п'яти населених пунктів регіону.

Головне