Фундамент перемоги: Шмигаль заявив про початок роботи над єдиним Планом реформ

Фундамент перемоги: Шмигаль заявив про початок роботи над єдиним Планом реформ

Кабінет міністрів України почав роботу роботу над єдиним Планом реформ, який базуватиметься на ініціативах партнерів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Запускаємо роботу над єдиним Планом реформ до 2027 року. План охопить усі сфери, які впливають на державні інституції, економіку та взаємодію з громадянами", - зазначив очільник українського уряду.

Разом з тим він пояснив, що партнери надали Україні низку рекомендацій та пропозицій, серед який 7 рекомендацій ЄС та структурні маяки Міжнародного валютного фонду. Всі ці документи зібрали та на їхній основі розробили Концепт посилення стійкості демократії.

"Цей документ під час візиту до Сполучених Штатів був переданий президентом України президенту США. Тепер розпочинаємо роботу над створенням єдиного документу - дорожньої карти реформ - на основі Концепту посилення стійкості з урахуванням пропозицій партнерів", - пояснив Шмигаль.

Також він додав, що на Плані реформ згодом буде створено Українську доктрину.

"У документ маємо закласти важливі цілі: розвиток державних інституцій, розвиток конкурентної економіки та зміцнення взаємодії між державою, бізнес-середовищем і громадянським суспільством", - розповів голова Кабміну.

Крім того премʼєр наголосив, що реформування України стане фундаментом перемоги та запорукою успішного відновлення і зростання після війни.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Денис Шмигаль заявив, що Україна на урядовому рівні завершила виконання семи рекомендацій Європейської комісії. Це дозволяє почати переговори щодо членства України в ЄС.

Головне