Французи не здаються: країну знову охопили протести

Французи не здаються: країну знову охопили протести

Протести у Франції після нетривалого періоду затишшя розгорілися з новою силою. Незгодні з пенсійною реформою французького президента Еммануеля Макрона знову вийшли на вулиці Парижу та інших міст у четвер, 6 квітня. 

Як пише AP, особливий тон сьогоднішнім акціям у Парижі задали місцеві щуролови. Працівники у білих захисних костюмах почали жбурляти трупи щурів в бік мерії. Ці кадри потрапили на відео.

https://twitter.com/WallStreetSilv/status/1643863608516833281

Одна з лідерок профспілки CGT Наташа Поммет прокоментувала, що таким чином протестувальники хотіли продемонструвати "сувору реальність своєї місії", а також донести до влади, що лють людей лише збільшується.

Протести сьогодні відбувались і у паризькому аеропорту імені Шарля де Голля. Скасовувати рейси не довелося, однак пасажирам доводилось проштовхуватись через натовп, щоб отримати свій багаж.

Представник CGT Лоріс Форман зазначив, що демонстранти хотіли "показати світові та Європі, що ми не хочемо працювати до 64 років".

Нагадаємо, протести у Франції були викликані рішенням Макрона підняти вік виходу на пенсію з 62 до 64 років та збільшити стаж для отримання повнорозмірної виплати. 16 березня прем’єрка Елізабет Борн оголосила про ухвалення пенсійної реформи без фінального голосування у Національній асамблеї. Вона розповіла, що поетапне підвищення пенсійного віку стартує цьогоріч у вересні та завершиться до 2030 року. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Макрон, який нині перебуває в Китаї, закликав Сі Цзіньпіна "повернути росію до тями" і посадити за стіл переговорів.

Головне