Французькі винищувачі підняли в небо для перехоплення російського військового літака

Французькі винищувачі підняли в небо для перехоплення російського військового літака

Французькі винищувачі Mirage у вівторок, 27 лютого, підняли в небо для перехоплення російського військового літака Іл-20.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил Франції на своїй сторінці у соціальній мережі X. Як зазначається, винищувачі були підняті у повітря після того, як було помічено російський літак поблизу берегів Естонії, який вів розвідку.

Для того, аби російський військовий борт залишив територію країни НАТО, у повітря було піднято винищувач Mirage 2000.

"Мета: захистити повітряний простір наших балтійських союзників", - заявили у французькому Генштабі.

Патрулювання французькими військово-повітряними силами в небі над країнами ЄС триває у рамках ініціативи "Повітряна поліція НАТО". Місія НАТО була посилена після того, як росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну два роки тому.

Нагадаємо, країни Європи та НАТО можуть особисто зіткнутись з російською агресією вже за п'ять-вісім років, розповів на полях Мюнхенської конференції з безпеки голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус. Він закликав країни Альянсу готуватися до "найгіршого сценарію".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Чехії Петр Павел розповів, що після президентських виборів у березні 2024 року очікується, що російський президент Володимир Путін буде прагнути отримати принаймні повний контроль над Донбасом. Крім того, з часом взаємне виснаження від конфлікту може привести до переговорів.

Головне