Французькі війська готуються до інтенсивного конфлікту в Європі, – Politico

Французькі війська готуються до інтенсивного конфлікту в Європі, – Politico

Французькі війська активно готуються до можливого інтенсивного конфлікту в Європі проти противника, що має значну вогневу потужність.

Про це пише Politico.

Полковник, керівник центру бойової підготовки в Майї-ле-Камп Аксель Деніс вказав на те, що події в Україні відновили повномасштабну війну в Європі, і Франція готує свої війська до миттєвого реагування та підвищеного рівня готовності.

Публікація зазначає, що тренувальні умови в центрі бойової підготовки максимально наближені до реальних полів бою. Тут відтворюються звуки, температура і світло артилерійського вогню, розставлені імітаційні міни, а радіозв'язок може бути заблокований в будь-який момент.

Центр бойової підготовки площею 120 квадратних кілометрів є єдиним таким об'єктом у Франції, де різні військові підрозділи можуть проводити спільні навчання, включаючи піхоту, бронетехніку, артилерію та інженерів. Тут також тренуються два десятки танків "Леклерк" протягом року.

Зміна стратегії використання військ передбачає перехід від боротьби з обмеженими групами бойовиків в Африці та Афганістані до підготовки до можливого конфлікту з противником, який може конкурувати за вогневу потужність з французькою армією. Хоча офіцери не називають конкретних потенційних ворогів, тренування зорієнтовані на підготовку до можливого зіткнення з таким противником, як росія.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ворог цілеспрямовано атакував цивільний автомобіль на Харківщині.

Головне