Французькі фермери блокують автомагістралі навколо Парижа (відео)

Французькі фермери блокують автомагістралі навколо Парижа (відео)

Профспілки фермерів у Франції погрожують заблокувати автомагістралі навколо Парижа після того, як обіцянки уряду щодо надання додаткової підтримки не заспокоїли протести.

Про це пишуть іноземні ЗМІ.

Найвпливовіша профспілка країни FNSEA разом із профспілкою молодих фермерів закликали до "облоги" Парижа, не зважаючи на обіцянки прем'єр-міністра Габріеля Атталя, який пообіцяв подальшу підтримку під час свого візиту до фермерів у неділю.

За словами голови найбільшої фермерської організації Франції, фермери заблокують усі основні автомагістралі приблизно за 30 кілометрів від центру Парижа.

29 січня трактори заблокували основні автомагістралі на виїзді з Парижа, а протести фермерів по всій країні стали більш інтенсивними, тому Франція оголосила, що буде домагатися послаблення екологічних норм Європейського Союзу щодо сільськогосподарських угідь.

Атталь заявив, що буде прийнято заходи для вирішення проблем, які фермери вважають недобросовісною конкуренцією та перешкодами у передачі фермерських угідь. Перед цим він обіцяв скасувати плани щодо підвищення податків на сільськогосподарське паливо і виписати великі штрафи компаніям, які порушують правила цінових переговорів.

26 січня французький уряд відмовився від намірів поступово скорочувати державні субсидії на сільськогосподарське дизельне паливо і пообіцяв послабити екологічні норми та скоротити бюрократичну тяганину. Однак фермерські організації заявили, що цього недостатньо, і пообіцяли чинити ще більший тиск.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, через блокування кордону з Польщею український бізнес втратив €1,5 млрд за два місяці.

Головне