Францію охопили масштабні протести після призначення нового прем’єра

Францію охопили масштабні протести після призначення нового прем’єра

Тисячі французів вийшли на протести через призначення правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром країни, повідомляє Reuters.

Також значній критиці після призначення Барньє піддався президент Франції Емманюель Макрон. 

Протести організували лідери лівих партій, профспілки та студентські організації. Вони також погрожують масовими страйками, які можуть тривати аж до жовтня.

Як відомо, протести пройшли не лише у французькій столиці Парижі, але і в Нанті, Ніцці, Марселі та Страсбурзі. Дехто з мітингувальників заявляє, що Макрон повинен піти у відставку через призначення Барньє прем’єром.

Нагадаємо, Емманюель Макрон призначив 73-річного Мішеля Барньє прем'єр-міністром у четвер, 5 вересня. Пошуки нового очільника уряду продовжувалися два місяці після дострокових парламентських виборів у країні.

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, що Вища рахункова палата Франції виявила значний перевитрат бюджету адміністрації президента Емманюеля Макрона у 2023 році. Основною причиною стали розкішні державні вечері, зокрема для короля Чарльза III та королеви Камілли, а також прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

Головне