Франція вкладає 5 млн євро у відновлення Чернігівщини

Франція вкладає 5 млн євро у відновлення Чернігівщини

Міністерство відновлення України, Чернігівська ОВА та Французька агенція міжнародного технічного співробітництва уклали Меморандум про співпрацю у відбудові Чернігівської області. Про це повідомили у пресслужбі Мінвідновлення.

Серед проєктів на які виділять гроші:

  • консерваційні роботи даху обласного академічного театру в Чернігові;
  • підтримка українських стартапів та інновацій на місцевому рівні, зокрема у Чернігівській області;
  • надання пріоритетної допомоги у сфері охорони здоровʼя, відновлення протирадіаційних укриттів у центральних лікарнях Чернігівщини;
  • підтримка органів місцевого самоврядування у відновленні та децентралізації.

"Наша спільна мета – сприяти якнайшвидшому відновленню регіону та довготривалій трансформації через програми і плани відновлення громад. Успішне партнерство між французькими й українськими громадами має важливе значення для сталого розвитку Чернігівщини, особливо зважаючи на поступову інтеграцію України у економічний простір Євросоюзу. Відкриття офісу взаємопідтримки громад у Чернігові вже зараз, попри триваючу російську агресію – свідчення високої залученості у відновлення України", — підкреслив Олександр Кубраков Віце-прем’єр-міністр з відновлення Україн.

Нагадаємо, Бельгія надасть Україні 611 мільйонів євро із доходів, отриманих від заморожених російських активів. Про це повідомило видання Belga News Agency.

"За даними офісу бельгійського міністра, який підтвердив інформацію, йдеться про відсотки за російськими активами, замороженими в Бельгії", – йдеться у публікації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Єврокомісія представить переговорну рамку щодо вступу України в Єропейський Союз не пізінше 12 березня.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ккоментарі нашій Олені Черняковій.

Головне