Франція відновлює виробництво ядерної зброї

Франція відновлює виробництво ядерної зброї

Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню оголосив у понеділок,18 березня про новий цикл виробництва ядерної зброї. Про це повідомило видання Euractiv.

У матеріалі йдеться про те, що згідно з даними з відкритих джерел, наразі країна має 290 ядерних боєголовок, що забезпечує їй четверте місце у світовому рейтингу після росії, США і Китаю. 

У французьких ЗМІ пишуть про спільні зусилля Міноборони країни та організації Electricite de France, завдяки яким буде збільшено виробництво тритію — радіоактивного ізотопу водню. 

"Тому є термінова необхідність у підтримці достатніх постачань для забезпечення довгострокової стратегії стримування Франції", — пишуть оглядачі.

Нагадаємо, Україна розгорнула виробництво ракет з дальністю понад 640 кілометрів. Про це розповів міністр стратегічної промисловості України Олександр Камишин в інтерв'ю The Washington Post.

Окрім цього, наша держава почала розробляти системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, подібними до американського та норвезького пересувного зенітно-ракетного комплексу NASAMS. Більше подробиць Олександр Камишин не повідомив.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський 20 березня провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Про це лідер України повідомив у Telegram.

За словами президента, вони обговорили розвиток двосторонніх відносин України та Індії. Найближчим часом в Делі відбудеться зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва.

Головне