Франція розширить підтримку України не лише фінансами, а й різними типами озброєнь

Франція розширить підтримку України не лише фінансами, а й різними типами озброєнь

Франція має намір не тільки збільшити фінансування допомоги Україні, а й розширити коло озброєння, що надається. Про це повідомив прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь.

Про це заявив новий прем'єр-міністр країни Габріель Атталь на спільній пресконференції з канцлером Німеччини.

Він також додав, що Франція готова постачати в Україну найновіше покоління озброєнь, таке як ракети Skalp та бомби нового покоління, і "це зобов'язання, очевидно, буде збільшуватися".

"Це зобов'язання (про військову допомогу Україні - ред.), очевидно, збільшуватиметься, але не лише з погляду виділених фінансів, а й з погляду характеру озброєння, яке, очевидно, має бути найвищого стандарту, необхідним для того, щоб українці могли себе захистити", - додав Атталь.

Нагадаємо, європейська комісія не додасть жодних нових заборон на імпорт до свого наступного, 13-го пакету санкцій проти росії.  27 країн ЄС мають намір ввести нові санкції проти росії до другої річниці вторгнення рф, 24 лютого.

За інформацією Polotico, нові обмеження стосуватимуться заборони експортувати товари подвійного призначення та бойову продукцію для ще більшої кількості компаній.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністерство закордонних справ Франції збирається викликати російського посла Алексєя Мєшкова для пояснень через загибель двох французьких волонтерів внаслідок удару рф по Херсонщині. Про це повідомляє BFMTV з посиланням на дипломатичні джерела.

Головне